'

Hetki sitten huomasin, että Adsensen automaattiset mainokset olivat tehneet uusia aluevaltauksia sivustollani. Olimme eläneet pitkään sovussa, mutta koko sivuston peittävä mainos oli minulle liikaa. Voisinhan lukea mainoksia muuallakin kuin omilla sivuillani.

Tämän aiheen tärkeyttä korostaa se, että siihen ei tunnu löytyvän helposti apua internetistä. Jouduin etsimään vastausta ongelmaani pitkään kunnes löysin apua ongelmaani YouTubesta.

Ratkaisu lyhykäisyydessään on se, että paikannat ikävät mainokset ja kirjoitat oman CSS:n joka estää mainoksia näkymästä näissä kohdissa. Tämä on erittäin helppoa, vaikken ammattilainen vielä olekkaan. Seuraava kuvakavalkaadi valaisee asiaa.

Kuva 1. Kukaan ei tykkää mainoksista, jotka peittävät koko sivun. Esimerkiksi navigointipalkissa olevat mainokset ovat todella ärsyttäviä.

Kuva 2. Voit löytää röyhkeän mainoksen paikan ID:n tai luokan nimen painamalla johonkin kohtaa sivuasi hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Inspect page source (Google Chrome).
Kuva 3. Liikuttele hiirtä oikealle avautuneen valikon päällä nähdäksesi mikä sivun elementti vastaa kutakin koodiriviä. Kun mainoksesi on korostunut, voit nähdä kyseisen paikan ID:n tai luokan nimen koodista, joka minun tapauksessani oli luokka “navbar-header”. Huomaa, että osa koodista on piilossa ja sinun täytyy painaa rivien edessä olevia alaspäin osoittavia nuolia paljastaaksesi piilotetun koodin.
kuva 4. Omaa CSS voidaan lisätä jokaiselle sivulle tai julkaisulle erikseen, mutta myös koko sivulle. Oman kokemuksen mukaan lisäys koko sivustolle onnistuu helpointen mukauttimen kautta. Eli mene siis WP hallintapaneelista kohtaan ulkoasu -> mukauta ja sieltä sivupalkin alareunasta Oma CSS.

Omaan CSS:n voit suoraan kirjoittaa:

.”Class name” div.google-auto-placed{display:none !important;}

tai

#”ID” div.google-auto-placed{display:none !important;}

Riippuen siitä onnistutko löytämään luokan nimen vai kyseisen elementin ID:n. Itse päädyin käyttämään ensimmäistä tapaa, joka viitaa luokkaan jossa ikävä mainos oli. Kirjoitin siis näin:

.navbar-header div.google-auto-placed{display:none !important;}

Eli Suomeksi: “Älä näytä Adsensen automaattisia mainoksia navigointi menun otsikko -luokassa”.

Kuva 5. Korjauksen jälkeen sivu näytti tältä. Eli ikävä mainos oli tiessään. Samaa keinoa voit käyttää myös muihin epäkäytännöllisiin mainospaikkoihin.

Kiitos lukemisesta. Voit kysyä lisätietoja kommenteissa tai vaihtoehtoisesti tarjota aihetta tukevaa lisätietoa. Toivottavsti tämä lyhyt ohje auttoi sinua, itselleni tästä niksistä ainakin oli hyötyä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.