'

Julkaisin juuri ensimmäisen Android sovellukseni Googlen Play kauppaan. Sovelluksen nimi on Sotilasarvot ja sen tarkoituksena on opettaa sotilasarvoja alokkaille.

Sovelluksen kehittämisessä julkaisukelpoiseksi kesti noin kolme viikkoa. Aloitin yksinkertaisten toiminnallisuuksien rakentamisella ja hion näistä kehittyneempiä versiota taitojeni kohentuessa. Esimerkiksi ensin vaihdoin uuden kysymyksen päivittämällä koko näkymän. Tämä kuitenkin aiheutti pienen, mutta epämiellyttävän välähdyksen. Päätin etsiä apua netistä ja löysinkin keinon, jolla saatoin vain päivittää pelkän kuvan sekä vastausvaihtoehdot koko sivun sijaan. Tämä menettely toimikin varsin hyvin ja on vielä käytössä. Pelattavuus ei silti ollut vielä kovin sujuvaa, koska uusi kysymys välähti esille saman tien kun olit valinnut oikean vastauksen. Tästä syystä päätin lisätä pienen viiveen, jolloin oikea vastaus kerkeää palaa verkkokalvoille ennen uuden pomppaamista silmille.

Kysymykset esitettiin nyt selvästi, mutta kysymysten järjestys oli sekava. Siksi päätinkin lisätä sovellukseen hiukan tekoälyä auttamaan oppimisessa. Sain rakennettua järjestelmän, joka päättelee hankalimmat kysymykset vastauksien perusteella. Eli vastaamalla johonkin kysymykseen väärin, sovellus ymmärtää tämän kysymyksen olevan muita haastavampi ja kyselee sitä jonkin aikaan muita todennäköisemmin. Vastaaminen tähän kysymykseen oikein riittävän monesti vakuuttaa sovelluksen ja lopettaa kysyisen kysymyksen tiheän esittämisen. Jokaisella kysymyksellä on siis oma prioriteetti, joka määrittää kysymyksen haasteellisuuden ja esittämistodennäköisyyden. Tämän ominaisuuden avulla sovellus kykenee esittämään juuri oikeita kysymyksiä.

Sovellus siis oppii oppilaan toiminnan perusteella eli oppilaan käytös vaikuttaa sovelluksen toimintaan. Tämän lisäksi sovellus seuraa ja palkitsee oppilaan kehittymistä arvomerkeillä. Mitä enemmän sovellusta on pelattu, sitä korkeamman sotilasarvon oppilas saa. Kaikki aloittavat urakkansa sotamiehinä ja päättävät rankan harjoittelun kenraaleina. Peli on myös mahdollista aloittaa alusta nollaamalla eteneminen etusivun valikon painikkeella. Oppilas voi myös käydä tilastoissa katsomassa itselleen hankalimmat kysymykset kysymyksen prioriteetin perusteella.

Tietyllä tapaa tärkein ja hankalin toiminnoista oli mainokset. Halusin harjoitella mainoksien esittämistä tämän sovelluksen avulla ja lisäsin sovellukseen muutaman banneri-mainoksen sekä välimainoksen. Bannereita löytyy tilastoja selaamalla ja välimainos ilmestyy vääriä vastauksia tarjoamalla. Mainoksien esittämisessä on kuitenkin vielä joitain ongelmia, koska yleensä ne eivät näy silloin kuin pitäisi.

Käy toki lataamassa sovellus ja kerro, mitä mieltä olit siitä. Mikä oli hyvää ja mitä pitäisi vielä kehittää.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *